vissa dagar

Vissa dagar föds till att bli skit. =/ Idag är jag trött (självförvållat), extremt ensam för att de flesta i min umgängeskrets här nere nollas eller umgås med sin klass, rastlös för att jag läst klar denna veckas kurslitteratur och av någon konstig anledning lite ledsen.
Det är otroligt hur humör kan svänga. Jag vet inte om det svänger mer för mig än de flesta. Mitt liv är svar eller vitt. Det finns inget grått, jag har svårt för mellanting i allmänhet och har aldrig riktigt förstått begreppet lagom. Glad eller ledsen, pigg eller trött, social eller osocial, full eller nykter.. you name it all...
Idag är inte en bra dag.. Idag föddes till att bli svart.

Håll tummarna!

Imorgon kan vara första dagen på den stig som så småningom kommer att leda mig till min framtid. Imorgon kan bli en milstolpe i mitt liv. Imorgon skulle också kunna vara bara första dagen i skolan på fördjupning av min förra kurs. Imorgon kanske bara är ett par skuttande steg på den stig som jag följt hitills dock något snävare och snårigare.
Allting beror på om jag kommer in på mitt program. Jag står just nu som 5:e reserven in på Personal och arbetsvetenskap på Linköpings univeristet. Det är ganska högt, frågan är om det räcker. Jag önskar och hoppas. Doch ser jag det inte som något bakslag om jag inte kommer in. Jag får isfall ett fördjupningsår i världens kanske mest intressanta ömne sociologi och inte nog med det, jag kommer att ha två sociologikurser utan studielån eller csns inverkan över huvudtaget, jag kommer att vara en kurs ifrån utbildad sociolog och jag nästan vara berättigad i att forska i ämnet. Läskigt...
Men jag hoppas och tror och ber till gud att morgondagen ändå ger mig en chans att byta väg, slänga mig upp på E4:an och dess svindlande fart. Veta vart målet är och jobba utifrån det.
Håll tummarna med mig imorgon, håll dem som in i helvete!!!

Listor

När vi var på västkusten i veckan så hittade vi bla ett otroligt stort Lagerhause. Inte nog med att denna butik var otroligt stor och hade otroliga mängder av diverse glittrande och neonfärgade krams, den hade också en bokavdelning som hette duga (+ massa cdskivor och dvdfilmer som vi dock aldrig rörde). Hur som helst så vet alla som någon gång varit på ett lagerhause att många av böckerna som finns där är något som jag skulle räkna som humorlit, alltså skriven utan någon annan mening än att underhålla läsaren eller kanske till och med få den att utföra små löjliga saker. En av böckerna som fångade mitt intresse direkt hette "Ditt liv i listor"", listig titel tänkte jag och började bläddra och kan ni tänka er?!! boken var fylld av LISTOR över 200 sidor med ifyllda och tomma listor där man helt enkelt skulle fylla i och ha gjort sina memoarer så här tidigt.
Då jag själv inte villle stödja konsumtionen just den dagen så tänkte jag att på det viset så borde man kunna spara alla listor man gör, från "to do"-listor till inköps och packlistor. jag kan ju faktiskt sitta och hitta på egna listor hemma också. Jag ska göra en lista till er och vi kan kalla den...
"10 saker att göra en regnig dag"
  1. sova extremt länge, så vida du inte har något jobb att göra
  2. Städa badrummet vilket faktiskt är kul, du vet aldrig vad du hittar
  3. Sticka, både kreativt pch vackert
  4. Läs den där boken du inte haft tid för förut
  5. Träffa nya personer, kanske bestämma träff med en vän som tar med en kompis, kompiskompisar kan man oftas lita på är trevliga då de umgås med en person som du själv tycker om
  6. Städa ur garderoben och SLÄNG saker!
  7. Spela tv-spel <3
  8. passa på att r8inga alla du inte hunnit med
  9. dansa en soldans
  10. gå en lååång låååång promenad, helst utan bpåde skor och regnjacka och känn att du lever!
Listor är roliga, regniga dagar är lite mindre  roliga, det här var sveriges tråkigaste lista över ämnet, vilken tur att sverige inte är så viktigt då =)

skönhet

Hur många gånger dagligen får du höra saker du är som tex vacker, ful, perfekt, annorlund, söt, smal, tjock, lång, kort? Och spelar detta verkligen någon roll?
Det ironiska är att de positiva saker som sägs låter vi ständigt rinna ut, skrattar lite generat bort det och sedan gläds lite i smyg men tänker att personen kanske sagt det för att vara snäll eller har någon underliggande anledning till det. De negativa sakerna däremot, de suger vi åt oss som en svamp. Vi sparar dem, lagrar dem och tänker på dem ofta, vi sänker vårat sjävlförtroende och plockar fram dem i de värsta tänkbara stunder. Men om du tänker efter riktigt, riktigt noga... är inte komplimanger det som oftast används? Är det inte dem du hör mest? jag skulle tro att på 10 komplimanger kommer en negativ sak, den behöver för övrigt inte ens vara så väldigt negativ utan det räcker nästan med neutral eller ett påpekande såsom den där tröjan är fin men inte riktigt min stil, jag föredrar blondiner, vilken annorlunda mössa du har osv. Dessa saker är inte ens en direkt påpekan mot dig men vi är så fruktansvärt duktiga på att vända dessa saker och gräma oss länge över dem.
Det jag egentligen ville komma fram till i det här inlägget var att det spelar ingen roll vad personer säger, vad andra tycker eller vilka kläder du använder. Det spelar ingen roll hur många gånger om dagen du får höra hur underbart vacker du är.
Tror du inte på de orden tjänar de ingen nytta, du behöver inte ens höra dem för skönhet är subjektivt. Du måste själv se hur vacker du är och uppskatta den du är. Du måste våga tro på det och säga det till dig själv varje dag.
Jag såg en gång en spegel där det stod i ena hörnet: Du duger som du är. De orden är fel! FEL FEL FEL FEL!
Här är det ingen som ska duga till, duga till vadå förresten? Med den tankegången förutsätts det att du ska jämföra dig med andra. Det finns ingentings om klingar mer fel i mina öron. Vågara vara unik och våga vara dig själv. Våga stå upp och le med hela din själ. Slit dig fri från att fiska komplimanger.
Jag tänker aldrig mer se mig själv som ful eller misslyckad. Jag tänker höja mitt huvud och stolt gå ut i världen och berätta för dem som vill lyssna att här är jag och jag är underbar. Jag tänker kolla in i spegeln varje morgon händanefter och le mot bilden som möter mig. För jag vet, och jag har insett, att skönhet inte sitter i ord, skönhet sitter i huvudet!

sometimes

Once in a while kommer det sådana där låtar som beskriver allting så enkelt. Den här väcker minet av ett farväl för länge sedan, ett farväl som kanske var onödigt men ssom underlättade allt. Jag förstod inte då men det  var så det gick till =)

"You take My hand and pull me next to you, so close to you
I have a feeling you don´t have the words
I found one for you, kiss your cheak, say bye, and walk away
Don´t look back cause I am crying"
sonata arctica - Tallulah

Att kunna beskriva och presentera känslor i ord är en styrka

Urkult- festivalen där du känner dig hemma

Tänk dig att du går på en gata fullt med folk, några stressar andra går snäppet för sakta och får den första kategorin människor att muttra och söka nya vägar. Ingen möter någons blick, alla låtsas upptagna med antingen mobiltelefon, mp3spelare, den lilla interna gruppen människor eller ett målmedvetet vandrande. Ni går på samma väg och delar fysiskt sett samma upplevelser ändå tar ni inte kontakt med andra utan väljer att hålla er till den trygga gruppen. Tänk dig nu istället att den här gatan är fylld av människor med blandad bakgrund som aldrig har hört talas om mode och bär regnbågens alla färger. Tänk dig att du nyfiket möter allas blickar, ler mot dina människor och inte är sen med att helt plötsligt följa med i någons improviserade dans. Tänk dig att personer helt plötsligt kan komma fram till dig och säga att du är fin i håret, har en fin tröja eller någon fin sjal eller helt enkelt ett fint hjärta. Då kan du med största sannolikhet befinna dig på urkult.
Här byts alla samhällets vanliga normer och trender ut och istället befinner ni er på en plats där vad som helst kan hända. Där du aldrig behöver vara blyg för att prata med någon och där artister och publik umgås och suddar ut gränserna där med. Ingen skulle få förs sig att gå runt med livvakter vid sin sida och ingen skulle få för sig att skada någon.
Detta är inte hela sanningen om urkult men det är så jag skulle beskriva merprocenten av människorna som kommer dit och det är såhär jag läser av stämningen. Urkult 2010, det var fantastiskt!

RSS 2.0