Inspiration!

Ibland är det bara så fruktansvärt svårt att motivera sig själv till något. Jag vet att jag måste plugga, faktum är att de följande veckorna kommer att vara de mest psykiskt påfrestande på hela terminen då jag både har hemtenta och högskoleprovet på g.
Jag har redan bestämt mig för att prioritera högskoleprovet framför kursen då detta har en större påverkan inför mina framtida studier. Detta gör dock att jag står här och har 3 veckor på mig att studera. Samtidigt som mitt samvete viskar i mitt öra att jag måste skynda, tiden rinner ut och det är så mycket att lära sig så är det något annat i kroppen som liksom bara vill skuta upp det hela. berättar att det är nog inte så farligt ändå, det får gå som det går. Men NEJ det får inte gå som det går. Jag har världens möjlighet här att styra upp mitt eget liv, jag måste tavara på chansen.
Vi människor verkar vara väldigt duktig på det här med att skuta upp saker över huvudtaget. Städning, träning, plugg, jobbsökande etc. etc. Jag är dödligt imponerad av dem som bara kan säga att nu ska jag göra det här och faktiskt går iväg och gör det.
"and in my mind the picture of you keeps rolling, rolling and rolling"

Ett eller en val

Jag är mycket medveten om att jag på riktigt har Sveriges sämsta humor. Nu börjar den dock gå överstyr. Jag inser det själv då jag i fredags morse satt och skrattade så mycket att jag grät och magen började krampa i kamp på syre endast för en liten plastpåses skull. Såhär ligger det till i alla fall.
Detta är hemköps slogan: vi gör ett miljöval.
En mycket enkel och politiskt korrekt slogan på alla sätt och vis och jag måste vara den enda person som ens tänker i dessa banor men tänk om... Tänk om man bytte ut prepositionen ett mot en. Vad blir det då? Jo en Miljöval! Tanken på denna mossgröna figur med svampar växande över hela kroppen fick mig som sagt att fullständigt bryta ihop. Detta kan också ha att göra med att jag alltid varit lite svag för skämt angående just sjö- och havsdjur. Då vi i trean på gymnasiet fick en utbytesstudent ifrån Holland så gjorde jag den korrekta bedömning av att denna kategori var den självklara starten för att lära sig Svenska på ett korrekt sätt och innan den veckan var slut så var han en hejare både på skillnaden mellan torskblock (sådana man äter) och vablock (då man fritt får välja ett ämne på schemat) var för något.
Dessa valar har nu förföljt mig i snart en veckas tid och jag har snart tillräckligt många valar att kunna skapa en hel kinderäggs kollektion av dem (vilket för övrigt vore väldigt mysigt).
Min stora glädje var då våran föreläsare la upp en Over head på vilken det b.l.a stod "en språklig samhällsval". Jag vet inte om detta är ett korrekt sätt att böja den meningen på men oj vad kul det var! Denna helt underbara juridiska val är den du kan vända dig till om du behöver hjälp i olika samhällsfrågor. Han skulle kunna bo i ett akvarium i centrum av en stad och finnas till för allas vägnar. Med lite hjälp av min kära kollega Linnea så började också bilden av honom ta form. Tänk er en lite äldre herre (dock valherre i detta fall) med en fin tweedkostym med armarna lite uppkavlade, små glasögon och en fin liten mustasch. Jag blir kär av bara tanken.
En annan val som jag stötte på var språkvalen, en liten plugghäst alltid med ett lexikon nära till hands. Men försök inte få ett ord ut av honom ty han säger bara det svåraste han kommer på.
Så en uppmaning till er alla, se upp för valarna och stöter ni på någon, glöm inte att meddela mig!


miljöval =)
Svanens reklam =)

Long time no seen

Yes hon lever, yes hon lever bättre än hon gjorde förut.
Universitet - ja det känns som om jag äntligen börjat det liv som jag skapades för. Jag har på många sätt hittat rätt. Kursen är vad jag alltid haft fallenhet för, klasskamraterna är de bästa tänkbara, skolan är en underbar tillflyktsort och jag njuter nästan av att vara där.
Linköping - Staden är vacker, kanske lite grå men storleken passar mig. Den är liknande Sundsvall men så ny och outforskad. Nya människor och nya ställen. Runt varje hörn väntar ett äventyr och ännu har livet inte börjat gå på rutin.

Träning - Stora framsteg på den fronten. Promenerar i princip varje dag. Tränar på gymmet så ofta jag hinner. Endast denna vecka och förra veckan har det blivit 8 pass och kortet var värt varenda krona.

Korridoren - Jag kunde inte ha varit gladare. De har blivit som en andra familj och speciellt en har blivit till den där personen som man behöver. Personen som man kan filtrera fritt mot och bolla lite ideer med. Korridoren i sig är iofs enormt äcklig. Det finns disk överalt, kartonger och sofforna dammar värre än om de skulle stått på en vind. Dessutom så har vi en svart ökenråtta som heter Obamah. Den springer runt där i sitt lilla hjul, hatar alla och ser alllmänt oengagerad ut.
Fester - Alldeles för många, alldeles för tätt. Livsstilen är inte riktigt i klass med Brighton men fy fasen, den är fucking close. ;)


Med andra ord så trivs jag bra här nere. Det finns i stort  sätt bara en punkt som drar ner på stämningen men den ska vi inte tala om. Om man inte ser den så finns den inte, och jag ser den inte på långa vägar.
Auf Wiedersehen!
Elias <3
Bjuder på en liten bild på en av Finlands snyggaste killar, Elias Viljanen Leadgitarrist i Sonata arctica

RSS 2.0