Urkult- festivalen där du känner dig hemma

Tänk dig att du går på en gata fullt med folk, några stressar andra går snäppet för sakta och får den första kategorin människor att muttra och söka nya vägar. Ingen möter någons blick, alla låtsas upptagna med antingen mobiltelefon, mp3spelare, den lilla interna gruppen människor eller ett målmedvetet vandrande. Ni går på samma väg och delar fysiskt sett samma upplevelser ändå tar ni inte kontakt med andra utan väljer att hålla er till den trygga gruppen. Tänk dig nu istället att den här gatan är fylld av människor med blandad bakgrund som aldrig har hört talas om mode och bär regnbågens alla färger. Tänk dig att du nyfiket möter allas blickar, ler mot dina människor och inte är sen med att helt plötsligt följa med i någons improviserade dans. Tänk dig att personer helt plötsligt kan komma fram till dig och säga att du är fin i håret, har en fin tröja eller någon fin sjal eller helt enkelt ett fint hjärta. Då kan du med största sannolikhet befinna dig på urkult.
Här byts alla samhällets vanliga normer och trender ut och istället befinner ni er på en plats där vad som helst kan hända. Där du aldrig behöver vara blyg för att prata med någon och där artister och publik umgås och suddar ut gränserna där med. Ingen skulle få förs sig att gå runt med livvakter vid sin sida och ingen skulle få för sig att skada någon.
Detta är inte hela sanningen om urkult men det är så jag skulle beskriva merprocenten av människorna som kommer dit och det är såhär jag läser av stämningen. Urkult 2010, det var fantastiskt!

Kommentarer
Postat av: Anna - Ensamstående mamma, hunduppfödare & stolt vegetarian.

Ja, jag håller med litegrann. Det finns små charmiga bilder, men glada kyckliga personer som bara har roligt. Fast jag slår vad om att de skulle se4 lika lyckliga ut om de var nyktra ;)

2010-08-20 @ 11:14:31
URL: http://egopix.blogg.se/firsttimeuser/
Postat av: Brim Brian

Gud vad vacker bild! Allt bra med dig annars?

2010-08-20 @ 12:24:00
URL: http://smartare.blogg.se/
Postat av: ~ HANNA - Med ett leende på läpparna..

Allt bra? :)

kramisar ♥

2010-08-20 @ 13:26:35
URL: http://hhannas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0